RTL Late Night is in een korte periode uitgegroeid tot een vaste waarde op de televisie. Toch ziet presentator Humberto Tan nog een "eindeloze lijst" aan verbeteringen voor het nieuwe seizoen.

"Heel veel dingen gaan goed, maar we gaan ook nadenken over wat er anders kan", zegt hij tegen NU.nl. "Je moet immers blijven zoeken naar verbeteringen."

Als hem wordt gevraagd naar voorbeelden, moet Tan goed nadenken.

"Bijvoorbeeld, hoe kunnen we meer dagen met muziek krijgen? Ook moeten we kijken hoe we bepaalde actuele gasten aan tafel kunnen krijgen, moeten we meer vooruit proberen te plannen, nog betere onderwerpen voorbereiden en uitvoeren… Een eindeloze lijst van dingen waarvan je kan zeggen dat het beter kan."

De 48-jarige Tan vindt desondanks dat RTL Late Night is geworden zoals hij voor ogen had. "Een van de uitgangspunten was dat we mensen naar bed wilden sturen met een glimlach en dat gebeurt nu wel."

Verstand van zaken

De presentator mocht woensdag een eervolle melding in ontvangst nemen van de organisatie van de Nipkowschijf, de persprijs voor het beste televisieprogramma van het afgelopen seizoen. De jury roemde Tan voor het feit dat hij razendsnel in zijn nieuwe rol als talkshowhost is gegroeid en "zich ontpopte tot een empathische ondervrager en een wellevende gastheer." 

Ook vond de jury het opvallend dat hij van veel zaken verstand bleek te hebben. "Ik heb in het verleden Studio Sport, BNR Nieuwsradio en RTL Boulevard gedaan", legt Tan uit. "Dat zijn al drie verschillende soorten programma's. Daarnaast ben ik nog jurist. Ik heb zoveel interessegebieden en dat komt bij een talkshow heel goed van pas."

Gasten

Wat spraakmakende gasten betreft moest RTL Late Night op gang komen, maar het lukt de programmamakers steeds vaker om zulke mensen aan tafel te krijgen. Zo schoven Waylon en Ilse DeLange wel bij Tan aan na het Songfestival en niet bij De Wereld Draait Door, terwijl de muzikanten daar wel als eerste hun inzending lieten horen.

De presentator vindt dat een groot succes, maar: "Een groter succes vind ik dat mensen het vertrouwen hebben om hun verhaal bij ons te willen vertellen, zoals de ouders van de vermiste vrouwen Kris en Lisanne in Panama. Of Thé Lau, die zijn allerlaatste televisie-interview bij ons wilde doen. Dat vertrouwen, dat is echt een groot succes."

Pauw & Witteman

Tan denkt niet dat het makkelijker gaat worden om gasten binnen te halen nu Pauw & Witteman van de buis is. "Jeroen Pauw komt straks in zijn eentje terug. Daarnaast zijn er ook andere talkshows, dus er zijn altijd wel plekken waar mensen hun verhaal kwijt kunnen."

Het maakt volgens Tan niet uit dat Pauw opnieuw moet beginnen terwijl RTL Late Night zich al heeft bewezen. "Het heeft niet zo veel zin om naar anderen te kijken. We doen het allemaal op onze eigen manier en moeten vooral onszelf verbeteren."