RTL is bezorgd over berichten in de media dat het personeel van het Scheveningse Kurhaus zou worden uitgebuit. 

Dat liet RTL maandag weten in een reactie. RTL4 gaat deze maand vanuit dit hotel verslag doen van het wereldkampioenschap voetbal. 

Voetbalpresentator Johan Derksen zei maandag tegen het AD dat RTL zich moet distantiëren van de manier waarop de directie met haar personeel omspringt.

Derksen liet weten dat het ''geen feestje'' is om uit te zenden vanuit een hotel, dat ''onfatsoenlijk met het personeel omspringt''. Volgens het AD klaagt het personeel over intimidaties, pesterijen en extreem lange werkdagen, waarbij overuren vaak niet worden uitbetaald.

RTL heeft de kwestie aangekaart bij de directie van het strandhotel en wacht de reactie af, zei een woordvoerder.

Het Scheveningse Kurhaus wil in gesprek met FNV Horeca over het personeel en heeft daarover contact gezocht met de bond. Dat maakte het hotel maandag bekend, nadat RTL de kwestie bij het bestuur aankaartte. 

Nooit benaderd

Het Kurhaus betreurt het dat er onvrede heerst onder (ex-)medewerkers, maar zegt dat de ondernemingsraad of het management daarover door hen nooit is benaderd. ,,Daardoor is geen kans geboden dit te bespreken of waar nodig actie te ondernemen.''

Het hotel stelt wel dat het niet gespaard is door de economische crisis en dat dit weerslag heeft op de bedrijfsvoering.

Een woordvoerster van FNV Horeca kon nog niet reageren op het aanbod, maar zei wel dat de bond al een brief met eisen voor het personeel naar de directie had gestuurd.