Roy Donders, stylist van het zuiden heeft de Televizier-verkiezing voor beste realityserie gewonnen.

Bezoekers van Televizier.nl stemden massaal op het programma dat om het leven van de stylist draait.

Roy Donders dwingt daarmee nu al een plek af op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2014. Hij kreeg 21 procent van de stemmen en versloeg daarmee Samantha & Michael en de inwoners van Utopia. Ook hun realityseries maken kans op een Gouden Televizier-Ring.

"Het typisch Nederlands gezegde 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg' is niet van toepassing op populaire realityseries", verklaart Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier.

"Dat is tegelijkertijd de kracht van het genre. Als je dan toch het dagelijks leven van bepaalde Nederlanders volgt, dan moet er natuurlijk wel wat gebeuren. Daarbij heeft Roy Donders een gouden hart, wat zijn fenomenale succes verklaart."

De Televizier-verkiezing voor beste realityseries ging op 13 mei van start op Televizier.nl en sloot op 27 mei. Het publiek kon kiezen uit achttien Nederlandse realitysoaps waarvan tussen 1 augustus 2013 en 27 mei 2014 ten minste eenmaal een nieuwe aflevering was uitgezonden.

In de laatste Televizier-verkiezing van dit seizoen, die op 17 juni start, staan talentenjachten centraal. De definitieve selectielijst voor de Gouden Televizier-Ring 2014 wordt eind augustus bekendgemaakt.