Journaliste Mylène de la Haye is president van de eerste vrouwelijke chapter van motorclub No Surrender geworden. Als verslaggeefster van haar eigen avonturen mag ze schrijven wat ze wil.

Dat bevestigt De la Haye desgevraagd aan NU.nl.

No Surrender wordt aangevoerd door voormalig Satudarah-lid Klaas Otto. In eerste instantie maakten ook Willem Holleeder en vechtsporter Dick Vrij deel uit van No Surrender. Dit tweetal is echter opgestapt. Ze zouden 'onvoldoende het motorgevoel hebben bij de club'.

Interesse

Otto vroeg of De la Haye interesse had om de chapter aan te voeren. Voor Panorama zal De la Haye haar belevenissen documenteren. Maar wel onder haar voorwaarde.

"Ik heb tegen Klaas Otto gezegd; ‘Ik doe dat, maar ik mag over alles schrijven", zegt De la Haye. "En dat vond hij goed."

In Panorama schrijft de journaliste dat ze weet hoe er in Nederland over de club gedacht wordt. Volgens De la Haye zou tachtig procent van de bevolking denken dat de club een broeinest is van criminaliteit.

Bang

Bang dat haar iets zal overkomen is de journaliste echter niet. 

"Ik zit in een achtbaan, het voelt alsof ik geblinddoekt een afdaling in stort. Maar ik heb genoeg met ze meegemaakt dat ik niet bang ben dat ik afschuwelijke dingen zal tegenkomen. Deze mannen worden gekoeioneerd en gedemoniseerd door justitie en de maatschappij. En ik ga kijken hoe ruimdenkend wij in Nederland nou echt zijn."

De kans om in een spagaat te belanden tussen haar loyaliteit als clublid en haar integriteit als journaliste is volgens De la Haye vrij klein.

"Ik ben journalist, maar ook schrijver. Ik heb met Otto afgesproken dat, als er dingen gebeuren bij No Surrender waar ik niet mee kan leven, dingen die ik moreel laakbaar vind, wij als goede vrienden weer uit elkaar kunnen gaan. Daar was hij het mee eens."