Onder luid gejuich en met champagne is vrijdagavond na acht jaar het doek gevallen voor de dagelijkse talkshow Pauw & Witteman. De presentatoren Paul Witteman en Jeroen Pauw kregen een staande ovatie van het publiek.

Na acht jaar en 1.200 uitzendingen zetten de heren een punt achter hun actualiteitenprogramma op Nederland 1.

In de speciale, twee uur durende aflevering blikten Pauw en Witteman met spraakmakende gasten terug op de aflopen jaren. Onder anderen Frits Wester en Alexander Pechtold, die beide 45 keer aan tafel zaten, schoven aan.

De talkshowcoryfeeën zeiden aan het eind van de uitzending ''het programma met ontzettend veel plezier te hebben gepresenteerd". ''Wij danken u kijkers thuis dat u acht jaar lang in zeer hoge mate hebt willen kijken", zei Witteman.

Nachtbraken

Pauw en Witteman maakten half april bekend de stekker uit de show te trekken. Het late tijdstip van de live-uitzendingen en het nachtbraken werden Paul Witteman (67) te veel. De talkshow was daarom de laatste tijd al niet meer altijd live, maar werd soms een uur eerder opgenomen.

Witteman gaat het komend seizoen een programma over muziek presenteren. Ook gaat hij bij de VARA een wetenschappelijk programma maken. Jeroen Pauw gaat bij de VARA een nieuwe latenightshow presenteren op Nederland 1, die inhaakt op de actualiteit van de dag.

Acht memorabele momenten uit Pauw & Witteman