Giel Beelen ziet op tegen zijn laatste uurtjes slaap, die hij nodig heeft om zijn recordpoging af te maken. De keren dat hij de afgelopen week al eens een paar uur zijn ogen dicht mocht doen, kon de dj na afloop moeilijk wakker worden.

Beelen erkent dat de slaapuurtjes nodig zijn om 190 uur non-stop radiomaken te overleven, maar maakt zich tegelijkertijd zorgen over zijn laatste slaapmoment. Dat staat gepland voor de nacht van maandag op dinsdag.

"Maar de dingen waar je bang voor bent, gebeuren zeker", zei de 3FM-dj tijdens de uitzending tegen collega-dj Frank van der Lende.

Verder is Beelen behoorlijk positief over zijn recordpoging. Hij hoopt het zelfs niet bij de benodigde 191 uur te laten zitten.

Positief

"Denk je dat we de tweehonderd gaan halen?", vroeg hij Van der Lende. "Ja, ik denk dat je straks niet meer weg wil", antwoordde deze, waarop Beelen weer zei: "Als ik zou willen, zou ik wel drie weken door kunnen gaan."

Ook lichtdokter Toine Schoutens, die Beelen begeleidt bij zijn recordpoging, is positief. "Je bent na het slapen hooguit een uurtje van je stuk", moedigde hij Beelen aan.

De dj begon vorige week maandag aan zijn recordpoging. De teller stond maandagochtend op 170 uur.