De uitzendingen van Pauw & Witteman zijn al twee weken niet meer live op televisie.

Dat bevestigt een woordvoerder van de VARA desgevraagd aan NU.nl. Het programma wordt een uur eerder opgenomen. "Dat is inderdaad niet uitvoerig gecommuniceerd", aldus de woordvoerder. 

"Maar onze gasten weten dat en het publiek weet dat. Mensen die het moeten weten, weten het. Voor de kijkers is het verder niet interessant om dit naar buiten te brengen."

"Zoals Paul Witteman zelf al zei bij het aankondigen van het einde van Pauw & Witteman, ging het nachtbraken hem niet in de koude kleren zitten. In overleg is daarom besloten de opnames van de uitzendingen met een uur te vervroegen." 

"Pauw & Witteman wordt dus de komende weken opgenomen tussen 22 en 23 uur in de avond en daarna direct uitgezonden. Mocht de actualiteit erom vragen, dan wordt de uitzending gewoon weer live gedaan." 

De uitzending van dinsdag is wel live, meldt de NOS. Dit besluit werd genomen, omdat de registratie van het Eurovisie Songfestival tot 23.00 uur duurt.

Het programma stopt na dit seizoen. Pauw zal na de zomer dagelijks een late night talkshow presenteren op het tijdstip van Pauw & Witteman. Witteman zal nieuwe programma's over muziek, politiek en wetenschap gaan maken.

Vijf memorabele momenten uit Pauw & Witteman