Giel Beelen wil een nieuw wereldrecord vestigen. De radio-dj grijpt het tienjarige bestaan van zijn ochtendshow op 3FM aan om het wereldrecord radio maken te verbreken.

Dat zegt de dj dinsdag.

"Als mannetje van de radio heb ik natuurlijk al een hoop gedaan en beleefd en zou ik het gewoon supercool vinden om een officieel radiorecord te hebben", aldus Beelen op zijn website. "Ik ga dus proberen om het wereldrecord radio maken te breken en meer dan 190 uur non-stop radio te maken." 

De dj begint maandag om 06.00 uur met zijn poging. Waar hij normaal om 10.00 uur ophoudt, wil hij nu bijna acht dagen doorgaan. Artiesten komen langs voor muzikale ondersteuning en ook Beelens collega's schuiven aan. 

Collega-dj's

De collega-dj's doen dat in hun eigen uitzenduren, licht een woordvoerder toe. "Giel is leading, maar zij komen langs voor ondersteuning. Verder is in de Coen & Sander Show bijvoorbeeld wel het filelied te horen, zodat het een beetje herkenbaar blijft voor de luisteraar." 

De 36-jarige Beelen presenteert sinds mei 2004 elke werkdag voor de VARA het ochtendprogramma Giel, waarin geregeld nationale en internationale artiesten te gast zijn. In de tien jaar daarvoor maakte Beelen voor de zender de shows Beelen voor je Bek, de Dopeshow, Nachtegiel en Giel Hier.