Bridget Maasland heeft het bij Shownieuws prima naar haar zin. "Ik vind dat ik voor het eerst sinds tijden echt op mijn plek zit", zegt de presentatrice in de weekendbijlage van De Telegraaf.

"Wie heeft nou elke avond een programma dat hij helemaal zelf mag invullen", aldus de presentatrice.

Maasland zegt in het SBS-programma veel verschillende kanten van zichzelf te kunnen laten zien. "Ik hou van entertainment en show, ben filmfanaat en toen ik de Oscars mocht verslaan, was ik helemaal in mijn element."

Van roddelnieuws houdt ze echter helemaal niet. "Ik zou hele programma's kunnen vullen met wat ik over anderen weet, maar dat doe ik niet omdat ik dat niet mijn taak vind. Het is natuurlijk anders als de redactie ergens achter komt."

Faalangst

De 39-jarige presentatrice zou graag nog eens een eigen show à la Ellen DeGeneres presenteren. "Ik heb het gevoel dat we met Shownieuws kunnen uitbouwen. Niet in dezelfde setting, maar wel met twee gasten."

Ook is ze onder de indruk van Matthijs van Nieuwkerk. "Wat Matthijs kan, zo allround zijn, daardoor ben ik geïmponeerd", zegt ze over de presentator van De Wereld Draait Door. "Ik heb van huis uit enorme faalangst."

Ook zou Maasland graag weer gaan regisseren. "Films regisseren lijkt me geweldig: een komedie of een psychologische thriller."