In de Verenigde Staten heeft de organisator van de Daytime Emmy's, onderscheidingen voor programma's die niet 's avonds op de Amerikaanse televisie te zijn, de genomineerden bekendgemaakt.

Voor de prijs voor de beste entertainment-talkshow is de talkshow van Ellen DeGeneres genomineerd, evenals The Talk van Sara Gilbert en The View van Barbara Walters.

Voor de award voor beste talkshowhost is DeGeneres niet genomineerd. Die Emmy won ze al wel vier keer eerder. Onder anderen Katie Couric, Sara Gilbert en Barbara Walters maken dit jaar kans op die prijs.

In de categorie informatieve talkshows kan onder anderen Dr. Phil winnen. De nominaties voor het beste entertainment-nieuwsprogramma gingen naar onder meer E! News, Extra en TMZ.

Katy Perry

Katy Perry kan dit jaar ook een televisieprijs winnen. De zangeres maakte één van de beste promotiefilmpjes, voor de 2013 MTV Video Music Awards.

Verder maken vooral soapseries kans op een Daytime Emmy. Zo werd The Young And The Restless maar liefst 26 keer genomineerd, The Bold And The Beautiful achttien keer en General Hospital zestien keer. Ook kinderprogramma's doen het goed. De Amerikaanse versie van Sesamstraat maakt bijvoorbeeld kans op vijftien prijzen.

Los Angeles

De 41e Daytime Emmy's, die zijn bedoeld voor televisieprogramma's die tussen 02.00 uur en 18.00 uur in de Verenigde Staten worden uitgezonden, worden op 22 juni uitgereikt in Los Angeles. De nominaties werden donderdag bekendgemaakt door de National Academy Of Television Arts And Sciences.

De Emmy Awards voor televisieprogramma's en -series die 's avonds op de buis zijn volgen in augustus.