Radio 538-dj Edwin Evers verlengde onlangs zijn contract bij het radiostation, maar twijfelt of hij het nog veel langer volhoudt de ochtendshow te presenteren. Dat zegt hij tegen NU.nl.

"Omdat ik het al zo lang doe, vind ik vijf jaar een lange tijd om voor mezelf te kunnen inschatten hoe leuk ik het dan nog vind. En of ik het nog volhoud", aldus Evers.

"Je moet je ook afvragen, vindt het publiek het nog leuk? Er kan een moment komen dat mensen denken: ik heb het wel gehoord."

Evers heeft nog geen idee wie hem zou moeten opvolgen bij Radio 538. "Ik weet niet wie zou willen", bekent de populaire ochtend-dj. "Als ik kijk bij ons, dan vind ik Frank Dane een groot talent. Die zou het zeker kunnen, de vraag is of hij het wil."

"Er lopen talenten genoeg wat dat betreft, maar je moet echt de ochtend graag willen doen. Je moet dat leven willen leiden. Het is geen enorme opgave als je dat graag wil doen. Maar als je het wel als een opgave ziet, dan wordt het heel zwaar."

Discipline

De ochtendshow bepaalt je leven, zo vertelt Evers. "Ik heb geen moeite met vroeg opstaan, ik begin er wel moeite mee te krijgen om op tijd naar bed gaan. Die discipline moet je hebben, zeker als je ‘s avonds ook nog veel doet. Maar ik doe het al jaren, dus ik ben het gewend."

Zeker nu hij op tournee is met zijn Edwin Evers Band, mist de dj wel eens wat uurtjes slaap. "We zitten nu in een tour, dus dat is wel heavy. We spelen twee, drie keer in de week, maar ik heb maar een dag, de zondag, om dat weer recht te trekken. Die dag ben ik niet veel waard."