Jeffrey Wammes heeft de finale van het SBS6-programma Sterren springen gewonnen. De turner was net iets beter dan danseres Anna-Alicia Sklias en realityster Joey Spaan.

De zes finalisten maakten tijdens de finale meerdere sprongen. Ze gingen solo van de duikplank af en lieten ook synchroonsprongen zien. Andy van der Meijde sprong samen met Koen Verweij. 

De oud-voetballer droeg een schaatspak van Verweij en een pruik met lange blonde haren. De schaatser had op zijn beurt een soort Ajax-tenue aangetrokken.

Turner Jeffrey Wammes en bokskampioene Lucia Rijker waren versierd met gouden glitters. Spaan en Sklias hadden zich voor de gelegenheid uitgedost als Tarzan en Jane.

De winnaar werd voor 50 procent bepaald door de juryleden Patty Brard, Inge de Bruijn en Frans van de Konijnenburg. Het publiek kende de overige 50 procent van de score toe.

Blessures

De voorrondes van het schoonspringen werden ontsierd door blessures. Model Dave Roelvink stopte vorige week, nadat hij bij een duik hard op het water was terechtgekomen. Britt Dekker brak een teen aan de rand van het zwembad. Ook Lucia Rijker raakte gewond, maar zij deed wel mee aan de finale.

Sterren Springen komt uit de stal van producent Eyeworks. Die heeft het programma verkocht aan onder meer België, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Het tweede seizoen hield wekelijks ruim een miljoen kijkers aan de buis gekluisterd. Vorig jaar trok actrice Liza Sips aan het langste eind.