Powned gaat stoppen met de dagelijkse uitzending van het nieuwsprogramma Pownews. De omroep wil zich meer gaan concentreren op het maken van andere programma's.

Dat zegt voorzitter Domique Weesie dinsdag tegen The Post Online.

Het is de bedoeling dat in 2015 de nieuwsrubriek alleen op de donderdagavond te zien zal zijn. Pownews zal dan drie kwartier duren. De actualiteitenrubriek is momenteel nog iedere werkdag een kwartier per dag te zien op Nederland 3. Het huidige verslaggeversteam blijft bestaan.

"Na zeshonderd afleveringen zaten we gevangen in ons eigen succes", aldus Weesie. "Tachtig procent van het budget gaat op aan de dagelijkse nieuwsuitzendingen."

De dagelijkse uitzendingen van Pownews verdwijnen, zodat er meer geld beschikbaar komt voor de ontwikkeling van andere programma's. Er is ruimte voor tien nieuwe formats. Momenteel wordt er gewerkt aan een talkshow, die volgens Weesie "niet al te links" zal zijn.

Bewijzen

Powned is opgericht door het weblog GeenstijlPownews is sinds september 2010 op de televisie en wordt gepresenteerd door Weesie. Rutger Castricum is vanaf het begin een van de vaste verslaggevers.

''Met de dagelijkse editie wilden we ons bewijzen en hadden we een dagelijkse afspraak met de kijker. Nu, na 4,5 jaar, gaan we verder kijken en andere dingen doen. Dat betekent minder Pownews'', aldus de presentator.