Frits Barend en Henk van Dorp hebben voor het eerst sinds jaren samen interviews gedaan voor het tijdschrift Helden Magazine. "Het was alsof we nooit uit elkaar waren geweest", zegt Barend tegen NU.nl.

Jarenlang was het duo op de late avond bij RTL 4 te zien met het praatprogramma Barend & Van Dorp. In 2006 stopten ze met dat programma.

"Dat was meteen de laatste keer dat wij met z'n tweeën iets hebben gedaan."

Voor Van Dorp betekende dit de start van zijn pensioen, maar Barend heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Zo heeft hij onder meer samen met zijn dochter Barbara Helden Magazine opgezet.

Het was haar idee om ter ere van het 5-jarig jubileum van het sportblad haar vader weer te herenigen met de inmiddels 74-jarige Van Dorp. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet had gedacht dat hij het zou doen", vertelt Barend. "Toen ik het hem voorlegde was het vooral zijn vrouw die zei dat hij het moest doen."

Gullit en Cruijff

Voor Helden heeft het tweetal interviews gehouden met Ruud Gullit en Johan Cruijff. Hoewel Van Dorp al jaren uit het vak is, gingen de duo-gesprekken als vanouds. "Het was echt weer ouderwets gezellig",  zegt Barend.

Volgens hem waren ook Cruijff en Gullit onder de indruk. "Ruud zei na het interview nog dat hij meer had gezegd dan de bedoeling was", aldus een trotse Barend.

Televisie

De samenwerking verliep goed, maar van een terugkeer op de televisie durft Barend niet te spreken. "Wij hebben bij RTL 4 een fantastische tijd gehad en zijn op het juiste moment gestopt. In principe zullen we dan ook nee zeggen als er een aanbod komt."

Volgens Barend ligt dat vooral aan Van Dorp, die geniet van zijn pensioen. "En eerlijk gezegd zie ik het Henk niet meer doen."