Stephen Colbert gaat David Letterman opvolgen bij The Late Show. Hij gaat de talkshow vanaf volgend jaar presenteren. 

Dat laat televisiezender CBS donderdag weten, melden Amerikaanse media.

Letterman maakte vorig jaar bekend met pensioen te gaan. Na bijna 21 jaar vond de 66-jarige komiek het tijd om te stoppen met The Late Show with David Letterman.

Colbert was jarenlang te zien bij het satirische nieuwsprogramma The Daily Show. Ook heeft hij sinds 2005 zijn eigen programma op Comedy Central genaamd The Colbert Report. Toevallig stond dat programma in de Verenigde Staten geprogrammeerd tegenover Letterman.

Dromen

De 49-jarige Colbert heeft een vijfjarig contract getekend voor The Late Show. "Het was al een hoogtepunt in mijn carrière toen ik een gast was bij de show van Letterman. Ik heb nooit durven dromen dat ik hem mag gaan opvolgen", aldus Colbert in een reactie.

"Stephen is altijd een echte vriend geweest voor mij", aldus Letterman. "Ik ben heel blij voor hem, en ik vind het vleiend dat CBS hem gekozen heeft. En toevallig weet ik ook dat ze weer een man met een bril wilden."

Wanneer hij in 2015 precies gaat beginnen, is niet duidelijk. Het moment dat Letterman ermee ophoudt, moet nog bepaald worden.