In het nieuwe seizoen van Sterren Springen duikt weer een reeks aan bekende Nederlanders van de duikplank. Deelneemster Marijke Helwegen wist na de eerste training al waar haar grens ligt.

"Tijdens de eerste training ben ik van de hoge plank gesprongen, daarna was ik een week lang blauw en stijf", vertelt Helwegen aan NU.nl. 

"Die dag besloot ik om voortaan op mijn eigen manier te springen, waar ik me veilig bij voel. Ik spring nu het liefst van de lage plank van een meter hoog. Dan kun je ook mooie dingen doen."

Helwegen heeft al een idee hoe ze het gebrek aan hoogte gaat compenseren om toch indruk te maken. "Ik zal het vooral moeten hebben van de act er omheen. Het publiek kan flair, humor en zelfspot van mij verwachten. We zien wel hoe het publiek reageert."

Succes

Het eerste seizoen van Sterren Springen was een succes voor SBS6. Gemiddeld keken 1,5 miljoen kijkers naar het programma. Voor het tweede seizoen zijn zestien BN'ers gecontracteerd, die allemaal mooie sprongen willen maken vanaf de duikplank.

Iedereen heeft zo zijn redenen om mee te doen. Helwegen wil zich als boegbeeld van de plastische chirurgie laten gelden. "Ook na plastische chirurgie kun je zwemmen. Als je voorzichtig bent, blijft alles op zijn plaats zitten."

Lachertje

Schaatser Koen Verweij doet vooral voor de lol mee. "Ik hou van extreme dingen. Dit is voor mij een lachertje, zeker wat trainingsuren betreft. Het zijn uiteindelijk maar drie shows, dus wat stelt het nou voor? Ik verwacht dat er veel te lachen valt", zegt de kersverse wereldkampioen allround. 

Hij weet ook dat sommige deelnemers uit eigenbelang meedoen. "Dat maakt niks uit. Mensen moeten het niet zo serieus nemen, het is maar een televisieprogramma."

De deelnemers kunnen van verschillende hoogtes springen. De voorzichtige deelnemers kunnen terecht op de duikplank van een meter hoog. Deelnemers die meer actie willen kunnen van hoogtes tot tien meter springen. De jury bepaalt samen met de kijkers thuis wie door mag gaan naar de volgende ronde. In de finale zullen de zes beste kandidaten strijden om de eindoverwinning.

Harde klap

Tijdens het eerste seizoen was de harde klap die Patty Brard maakte een spraakmakend voorval. "Het zou mooi zijn als we weer zo'n moment krijgen", zegt Gerard Joling, die samen met Kim-Lian van der Meij de presentatie in handen heeft. "Dat levert goede televisie op, al hoop ik natuurlijk wel dat die mensen niets scheuren of breken."

"Bij dit programma is de druk om te presteren groter dan bij andere televisieprogramma's met BN'ers. Het gaat vooral om lef. Ik ben blij met de grote diversiteit aan deelnemers. We hebben een modellen, soapsterren, een zangeresje. Van alles wat, dus we krijgen genoeg hilarische momenten."

De presentator vindt wel dat de jury goed moet letten op de grote verschillen in leeftijd en fysieke gesteldheid tussen de deelnemers. "Een jongen als Koen Verweij is lichamelijk veel sterker dan de meeste van zijn tegenstanders, maar je weet nooit wie er verborgen talenten heeft."

Olympische held

Deelneemster Britt Dekker vindt het vooral leuk dat ze in hetzelfde programma als Koen Verweij zit. "Hij is een Olympische held. Toen ik hoorde dat hij mee zou doen, wilde ik ook. Hij heeft iets magisch over zich heen. Hij staat boven de rest van de deelnemers".

De eerste aflevering van Sterren Springen vanaf zaterdag 29 maart iedere zaterdag om 20.00 uur te zien bij SBS6.