Zakenman Erik de Vlieger wil ondanks teruglopende abonnementen weer investeren in muziekblad OOR. Hij hoopt de redactie te kunnen onderbrengen op een terrein in Haarlem, waar hij een reeks panden heeft.

De panden worden door De Vlieger ook wel De Nieuwe Energie genoemd en moeten ruimte gaan bieden aan een poppodium, een muziekschool en oefenruimtes.

"De Nieuwe Energie moet het kloppende muziekhart van Noord-Holland worden", zegt De Vlieger tegen muzieksite 3voor12. Hij zou de panden voor twintig miljoen euro gekocht hebben.

"Ik wil er sowieso oefenruimtes in maken en in de Haarlemse Gemeenteraad heb ik beloofd dat als Popschool Hart zich er vestigt, ik de redactie van OOR er ook heen zal brengen", beweert de zakenman. "Ik zoek nog meer bedrijven uit de muziekbranche die zich hier willen vestigen, al is het een gitaarmaker."

Hoofdredacteur Koen Poolman laat aan 3voor12 weten weinig moeite te hebben om vanuit de huidige locatie in Nieuw-Vennep te verkassen naar Haarlem. De Vlieger is mede-eigenaar van Argo Media, de uitgever van OOR. Hij denkt de 'vergrijzing' van het ledenbestand tegen te gaan met de vernieuwde website en de OOR-clubkaart.