Uitgever Wegener wil alle krantenredacties drastisch gaan verjongen. Dit is onderdeel van het nieuwe toekomstplan van het bedrijf.

Bronnen melden aan Villamedia dat de gemiddelde leeftijd van 51 jaar omlaag moet naar 43 jaar.

Directeur Erik van Gruijthuijsen ontkent dit, maar geeft wel aan dat de samenstelling van de redacties er anders uit gaat zien.

"Die 43 jaar is geen absoluut gegeven. Het is genoemd bij een presentatie en is daarna een eigen leven gaan leiden", aldus Van Gruijthuijsen.

Bezuinigen

Wegener moete vanaf volgend jaar opnieuw in de kosten gaan snijden. De uitgever van regionale kranten zoals De Stentor, Tubantia en De Gelderlander moet 30 miljoen gaan besparen tussen 2015 en 2018.

Dit is onderdeel van het eerste grote plan genaamd Phoenix, dat het bedrijf financieel weer gezond moet maken. Het tweede grote plan heet Spirit en moet ervoor zorgen dat Wegener de komende drie jaar structureel levensvatbaar gaat worden.

Platform

"De samenstelling van de redacties gaat er anders uitzien", zegt Van Gruijthuijsen. "Belangrijk wordt, wat je op welk moment op welk platform moet zetten. Skills blijven niet langer beperkt tot het schrijven van artikelen."

Onderdeel van het plan is ook dat de kranten op een aantal dagen per week dikker gaan worden. In ieder geval krijgen de zaterdagsedities een 'kwaliteitsimpuls'.