Bij NRC Handelsblad en nrc.next is onrust ontstaan vanwege de aanstaande verkoop van NRC Media.

Dat meldt de Volkskrant dinsdag.

De ondernemingsraad van beide kranten was niet op de hoogte van het plan van uitgever Egeria om NRC Media van de hand te doen. Egeria maakte maandag bekend dat het de verkoop van het krantenbedrijf onderzoekt.

De ondernemingsraad is met "stomheid geslagen" en kondigt aan, zo meldt de Volkskrant op basis van een intern bericht, "scrupuleus gebruik te maken van zijn wettelijke positie".

Egeria zoekt naar een koper die hetzelfde denkt over de huidige strategie van de hoofdredactie en wil helpen die verder uit te bouwen. Tot nu toe liep de zoektocht op niets uit, dat zou komen door de vraagprijs. Daarom wil de investeringsmaatschappij de verkoop van NRC Media nu onderzoeken.

Volgens Villamedia heeft de redactieraad van beide kranten maandag een extra vergadering gepland. NRC-hoofdredacteur Peter van der Meersch zou hierbij in een pikante positie zitten, omdat hij ook deel uitmaakt van de directie van NRC Media.

Investeringsmaatschappij Egeria en Sauer kochten NRC in 2010 voor 70 miljoen euro van De Persgroep, onder andere uitgever van De Volkskrant en AD