Gerard Joling gaat een tv-duo vormen met Jan Smit. De twee vrienden gaan samenwerken in de nieuwe talentenshow van SBS6: Beat it.

Dat schrijft De Telegraaf. Voor het programma, uit de koker van John de Mol, moet 'Geer' even afscheid nemen van zijn tv-wederhelft Gordon.

Het programma belooft een waar spektakel te worden. "Het is een talentenshow met allemaal spectaculaire effecten", zegt Smit.

Joling en Smit vormen allebei een team met drie talenten die tegelijk hetzelfde nummer zingen. Smit: "Wij bedienen de schuiven en kiezen wie je hoort en het publiek kiest wie het slechtste is. Die moet de studio verlaten, maar niet zomaar. Er worden in de studio, met een enorm zwembad en stellages en van alles, allerlei special effects gebouwd waarmee de kandidaat wordt geëlimineerd."

Zo staan de kandidaten volgens Smit voor "een glijbaan met bowlingballen van drie meter doorsnee", en een "telefooncel met een enorme airbag die ze tegen het glas blaast, terwijl de telefooncel ook nog eens wordt weggeschoten".

Geldprijs

Het is ook de bedoeling dat de zangers zelf het water ingaan. "Aan het einde van elke aflevering blijft één winnaar over. Die gaat niet, zoals bij alle andere programma’s, door naar een volgende ronde, maar de beste zanger wint in één klap 10.000 euro en dan is het klaar. Maar voor de verliezende coach, voor Gerard of mij dus, is het dat nog niet."

Smit heeft erg veel zin in de samenwerking met Joling: "We kennen elkaar zo goed, we gaan zelfs wel eens met elkaar op vakantie! Geweldig om met hem samen te werken." De opnames zijn gepland voor augustus van dit jaar.