De Amerikaanse fotograaf Daniel Gordon (1980) heeft woensdag de Foam Paul Huf Award 2014 gewonnen. Dat maakte het Amsterdamse fotografiemuseum Foam woensdag bekend.

De winnaar is gekozen uit een zeer gevarieerd aantal inzendingen uit de hele wereld. Volgens de internationale jury was het hele aanbod van hoge kwaliteit, maar sprong Gordon er toch uit en was de keuze voor hem unaniem.

''Zijn werk is gebaseerd op de klassieke genres van het stilleven en het portret die een belangrijke rol spelen in alle belangrijke stromingen van de moderne kunst. Gordon maakt deel uit van een generatie die gewend is beelden van het internet te gebruiken. Hij heeft een unieke manier om van gevonden beeld driedimensionale collages te maken, die hij vervolgens fotografeert'', stelt de jury.

De award is vernoemd naar de Nederlandse fotograaf Paul Huf (1924-2002). Huf stond bekend om zijn vernieuwende manier van fotograferen en was betrokken bij de oprichting van Foam.

Dit is de achtste keer dat de prijs wordt uitgereikt. De award is bedoeld voor jong talent tot 35 jaar. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een tentoonstelling in Foam aan de Keizersgracht in Amsterdam.