Donderdag 18 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Prinses Laurentien in BNN-programma The Pitch

Prinses Laurentien is te zien in het nieuwe BNN-programma The Pitch. Ze doet als inspirator mee aan de eerste aflevering van het programma dat gaat over het oplossen van maatschappelijke problemen.
Door NU.nl

Dat laat BNN maandag weten.

In The Pitch komen jongeren met ideeën om verschillende maatschappelijke problemen op te lossen. Elke aflevering wordt een idee gepitcht over een onderwerp dat centraal staat in die aflevering.

In de eerste aflevering is dat laaggeletterdheid. "Laaggeletterden vertellen me dat dagelijkse dingen heel lastig zijn, bijvoorbeeld een simpel formulier invullen of de bijsluiter van medicijnen lezen... Laat staan dat ze gaan Whatsappen", zegt Laurentien.

"Ik ben heel benieuwd naar alle ideeën, naar de oplossingen waar de jongeren mee komen. Ik kijk vooral naar de creativiteit van deze oplossingen en het bereik ervan, maar ook of er interessante partijen bij betrokken zijn."

The Pitch is vanaf donderdag 20 maart elke week te zien om 21.35 uur op Nederland 3. Patrick Lodiers neemt de presentatie op zich. Ook schrijver Abdelkader Benali, voorleesambassadeur Ruben Nicolai en taalambassadeur Rick Schmal zitten in de jury van de eerste aflevering.


Lees meer over:
Prinses Laurentien

Aanbevolen artikelen