De kinderen die meedoen aan Wie is de Mol Junior zijn volgens presentator Art Rooijakkers net zo doortrapt als de kandidaten in de reguliere versie.

"Ze maken misschien ook wel makkelijker het onderscheid tussen spel en realiteit", zegt Rooijakkers zondag. De juniorversie van Wie is de Mol is vanaf zondag te zien op televisie.

"Ze stelen het Molboekje en jokers, dat zie je de volwassenen niet zo snel doen", legt de presentator uit. "Die denken: dat hoort niet."

Volgens de 37-jarige Rooijakkers is zijn nieuwe programma in alle opzichten het kleine broertje van Wie is de Mol.

"We hebben het niet opgenomen in een ver land, maar in Zuid-Limburg en Zeeland en het duurt de helft van de tijd van de reguliere versie. Maar de aanpak was hetzelfde. Ook hier zie je kinderen rondrennen met laserguns. Ik ga hetzelfde met de kinderen om als met de volwassenen, hoewel ik de volwassenen misschien iets meer plaag. Maar dat is echt een nuanceverschil."

Populair

De makers van Wie is de Mol kwamen met het idee voor een juniorversie toen ze merkten hoe populair het programma is bij kinderen.

"Sommigen zeiden dat ze later BN'er wilden worden zodat ze mee konden doen aan Wie is de Mol", aldus Rooijakkers. "De selectiecriteria waren best streng. Zo moesten deelnemers tussen de 12 en 15 jaar oud zijn, maar toch hebben zich 4500 kinderen aangemeld. Dat is natuurlijk heel leuk."