Marijke Helwegen is eindelijk bevestigd voor het SBS6-programma Sterren Springen. Ze gaat daarin de strijd aan met onder meer schaatser Koen Verweij en turner Jeffrey Wammes.

Dat laat SBS6 woensdag weten.

Helwegen was de eerste naam die presentator Gerard Joling naar buiten bracht, maar de zender haastte zich daarna te zeggen dat er nog geen contract was getekend.

Nu doet ze definitief mee. "Dit is mijn kans om een wetenschappelijk onderzoekje te doen, wat gebeurt er als ik van een duikplank het water in ga?", zegt Helwegen in een reactie.

Peter Jan Rens

Nog een nieuwe naam is oud-presentator Peter Jan Rens. Tegenover De Telegraaf laat hij weten dat hij blij is dat hij met zijn deelname weer eens positief in het nieuws is. "Ik vind het een intrigerend programma. Of misschien is bizar beter, want er valt niets te faken. Je doet het goed of niet."

Tot slot behoren presentatrice Britt Dekker, Oh Oh Cherso-deelnemer Joey Spaan (ook bekend als Matsoe Matsoe) en oud-Junior Songfestival deelneemster Femke Meines tot de nieuwe namen. 

Sterren Springen is vanaf zaterdag 5 april elke week te zien om 20.00 uur. De presentatie is in handen van Joling en Kim-Lian van der Meij.