Roek Lips, netmanager van Nederland 3, vertrekt per 1 maart 2014 bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). De reden is een verschil van inzicht over de wijze waarop Nederland 3 moet worden aangestuurd.

Dat laat de NPO vrijdag weten.

Lips is sinds 2006 netmanager van Nederland 3. Volgens de NPO heeft hij een grote rol gespeeld in de vernieuwing van de programma's, met als voorbeeld TV Lab. In 2005 begon hij als netmanager van Nederland1 . 

Volgens Lips is het na "een mooie periode van acht jaar" tijd om een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten. Zijn functie zal tijdelijk worden waargenomen door Suzanne Kunzeler. Zij is netmanager van de kinder- en jeugdprogrammering en gaat in ieder geval voor 2015 de nieuwe programma's op Nederland 3 vormgeven.

Jongeren

Als gevolg van de bezuinigingen die zijn opgelegd door het kabinet, zijn de drie netten van de NPO opnieuw geprofileerd. Nederland 3 richt zich vanaf dit jaar meer op jongeren. De nieuwe soapserie Startup, die op de weggevallen plek van De Wereld Draait Door was geprogrammeerd, werd vroegtijdig van de buis gehaald. 

Begin dit jaar legde de toenmalige televisie-directeur Gerard Timmer zijn functie neer. Hij was tot 1 januari 2014 verantwoordelijk voor de hele programmering van de NPO. Timmer had met de NPO een verschil in visie op de vernieuwing van de organisatie.