Paul de Leeuw staat momenteel in het theater, maar de aanvragen om wat nieuws te doen op televisie blijven binnenkomen.

"Ik zou alleen niet meer op de zaterdagavond op prime time groot amusement willen doen. Laat me maar even", zegt De Leeuw tegen NU.nl.

"Er komt wel weer wat, maar ik weet alleen nog niet wat. Er is behoefte vanuit de Vara, BNN en ook wat andere omroepen."

De Leeuw kan zich voorstellen dat hij een televisieprogramma zal maken in dezelfde setting als zijn huidige theatershow. In Ik ben rustig is De Leeuw zichzelf in een huiselijke sfeer en is het publiek bij hem te gast.

Dat blijkt uit alles wat hij doet. "Ik zit op de bank, ik ruim het aanrecht van de keuken op en ik bak een appeltaart tijdens de voorstelling." 

Geen pauze

Ook is er geen pauze. "Als ik bij jou op bezoek kom, neem ik toch ook niet halverwege de avond een kwartiertje pauze? Dat doe ik dus ook niet in de show."

Een nieuw televisieprogramma zou een rustige personality-show kunnen worden waarin iets meer gepraat wordt. "Als ze me nu vragen om iets te maken, dan denk ik daar zeker over na."

Succes

Het programma Mooi weer de Leeuw dat zijn laatste seizoen meemaakte in 2009, was een groot succes. "Daarna was het gewoon minder goed. Ik zou dan ook iets anders moeten maken, maar niet op de zaterdagavond."

Na een wat mindere periode op televisie keerde De Leeuw terug naar de plek waar hij ooit begon: het toneel. "In 2012 deed ik de show Poephoofd. Dat beviel zo goed dat ik daarna ben doorgegaan met Ik ben rustig."

Homo-erotisch

In zijn voorstelling neemt De Leeuw Heel Holland Bakt op de hak, door uitgebreid te vertellen over zijn homo-erotische ervaringen als tiener. Over de eerste keer dat hij bleef slapen bij een vriendje. Tijdens dat verhaal bakt hij een appeltaart, wat resulteert in een act waarmee hij het publiek constant op het verkeerde been zet.

"Van A tot Z is echt alles tot in de puntjes geregisseerd", zegt De Leeuw. "Het is een soort gecontroleerde chaos. Het stuk met de appeltaart is echt tering moeilijk om te doen. Ik moet de taart op tijd klaar hebben en daarna goed uitkomen met mijn tekst." 

Het gaat de komiek wel steeds beter af. "Het gaat als een tierelier en die zelfgebakken appeltaart maakt het verhaal helemaal rond."