Ewout Genemans trekt zich niet veel aan van de kritiek die hij wel eens krijgt op zijn programma's.

Maar voor de mensen die hun verhaal 'open en bloot' doen in zijn uitzendingen vindt hij het wel erg vervelend. "Zij moeten zich gaan verdedigen tegen onzin die nergens op gebaseerd is", vertelt Genemans aan Spits.

Genemans doelt hiermee op de geruchten dat er acteurs zouden hebben gespeeld in zijn programma Ik heb het nog nooit gedaan, over volwassenen die nog maagd zijn. Volgende week start er een tweede seizoen van de serie. Daarin zijn ook mensen te zien die meededen aan de eerste reeks.

Dat is volgens de presentator een goed teken. "De mensen uit mijn programma's kijken met veel plezier terug op hun deelname."

Nieuw programma

Volgende week start ook een nieuw programma van de jonge televisiemaker, namelijk From Russia With Love. Het gaat over Nederlandse mannen die een vrouw zoeken in Oekraïne.

"Mensen weten wel dat er mannen zijn die daar een vrouw vandaan halen, maar niet dat deze markt de laatste jaren een enorme groei heeft doorgemaakt", vertelt Genemans. "Er is daar tegenwoordig een enorm vrouwenoverschot en er worden vanuit de hele wereld tours georganiseerd waarmee mannen daarheen afreizen."

Net als met zijn andere programma's vindt hij het met deze nieuwe titel leuk om mensen wat te laten zien dat ze nog niet eerder hebben gezien.

"Ik lees weleens dingen of zie iets op tv die ik dan ga onderzoeken om te kijken of er voldoende in zit voor een televisieprogramma. We laten iets zien wat in het dagelijks leven gebeurt en wij leggen daar dan een loep op."