RTL5 verplaatst de nieuwe muziekshow The Hit naar de zondagavond. 

Dit maakte de zender woensdag bekend.

Naar de eerste aflevering van The Hit keken afgelopen maandag slechts 255.000 kijkers. RTL5 verwacht dat de dure muziekshow van Dennis Weening op de zondagavond om 20.00 uur beter tot zijn recht komt, omdat de jonge kijkers op dit tijdstip gewend zijn aan tv-shows, zoals So You Think You Can Dance.

De ingreep heeft bovendien gevolgen voor andere tv-programma's. De Modepolitie 2.0 verschuift mee naar de zondagavond. De lancering van het nieuwe programma From Russia With Love, over mannen die in Oost-Europa een vrouw zoeken, wordt een dag uitgesteld. Dit geldt ook voor het tweede seizoen van Ik heb het nog nooit gedaan. Beide realityprogramma's gaan nu maandagavond 3 maart van start.

In The Hit, van oorsprong een Iers format, krijgen wekelijks zes songwriters de kans hun zelfgeschreven nummer te pitchen aan artiesten.

Hitlijsten

RTL5 weet ook een succes van het muziekprogramma te melden. Het nummer Celebrate The Rain, van songwriter Mijke Breepoel, werd meteen na de uitzending als single uitgebracht door Sidney Samson en Eva Simons en staat inmiddels op nummer 1 in iTunes.

De single Focus on Love van Ben Saunders staat woensdag op de tiende positie in iTunes.