Drukkerij Biegelaar, drukker van tijdschriften als Privé en Vrouw, is failliet. Dat heeft vakbond FNV Kiem bekendgemaakt.

De financiële problemen bij het bedrijf werden volgens de bond veroorzaakt door de slechte economische omstandigheden.

Curator Rogier Karskens onderzoekt of een doorstart mogelijk is. Een deel van de 120 ontslagen werknemers kan daarbij mogelijk weer aan de slag. 

''Na een periode van onzekerheid bij Biegelaar in Maarssen is uiteindelijk toch het doek voor de onderneming gevallen'', zegt Peter Reniers van FNV. De markt van drukkerijen wordt volgens hem gekenmerkt door overcapaciteit en moordende concurrentie.

Het personeel werd maandag op de hoogte gebracht van de situatie. Volgens Reniers zit het personeel al een maand zonder loon.

UWV

Uitkeringsinstantie UWV zal volgens hem naar verwachting pas over ongeveer zes weken het achterstallige loon gaan uitbetalen. "Daar gaat ook onze eerste zorg naar uit. Wij zullen er alles aan doen om dit proces zo snel mogelijk te laten verlopen'', aldus de vakbondsman.

Volgens FNV stroomden er al tijden verontrustende berichten van leden binnen dat het met Biegelaar slecht ging. De klanten van de onderneming zijn volgens Reniers al ondergebracht bij andere drukkerijen. Hij acht het "zeer onwaarschijnlijk'' dat Biegelaar een doorstart gaat maken.

Het bedrijf bestaat sinds 1905.