Alberto Stegeman is vanaf zondag te zien in zijn nieuwe programma Gestalkt op SBS6. 

De presentator vertelt dat in RTL Late Night.

Voor zijn programma heeft Stegeman zich beziggehouden met mensen die anderen voortdurend bellen, e-mailen, bedreigen en op andere manieren lastigvallen.

"In Nederland zijn niet zo veel cijfers over stalken bekend. In Amerika is 1 procent van de bevolking wel eens slachtoffer geweest van stalken. Het zijn voornamelijk vrouwen", zo vertelt hij.

Wraak

"Het gaat om mensen die niet accepteren dat liefde voorbij is, maar het gebeurt ook uit wraak en dan gaat het heel erg ver." Stegeman hielp onder meer een vrouw die meer dan vierhonderd ongewenste bestellingen voor haar deur zag worden afgeleverd. De politie kon de zaak niet oplossen omdat er geen bewijs was. Alberto lukte dat toch te vinden en de dader te achterhalen.

Stegeman hoopt dat er dankzij zijn programma stappen worden genomen om stalken tegen te gaan. "Ik denk dat stalken een onderschat probleem is. Veel vrouwen zijn bang de deur uit te gaan, hebben angst om vermoord te worden. Omdat het vaak om exen gaat, wordt de politie er minder snel bijgehaald."