Patty Brard had vooraf niet heel veel zin in het presenteren van Bonje met de buren, dat vernieuwd is en is verhuisd van RTL 4 naar SBS6. 

Een programma op locatie leek haar maar niks, zegt de presentatrice in De Telegraaf: "Omkleden in de achterbak, uren in de kou staan te wachten, bah. Dan ook nog met Jochem van Gelder..."

Programmadirecteur Remko van Westerloo van SBS6 drong er volgens haar op aan dat ze eens met Van Gelder ging eten. "Nou, vooruit. Ik vroeg of Jochem bij mij wilde komen eten, maar dat vond-ie een beetje eng." Brard vertelt dat ze uiteindelijk een biefstukje met brood zijn gaan eten bij Loetje in Amsterdam.

"Jochem had een plakboek bij zich, met daarin vergeelde foto's van hem en mij samen. Hij nog als bandparodist, ik in mijn tijd bij Luv. Aandoenlijk. Maar ik heb daarna tegen Remko gezegd dat wij samen 900 jaar oud zijn en dat het tussen Jochem en mij niks zou worden."

Van Westerloo hield vol en nu de eerste opnamen achter de rug zijn, is het Brard alleszins meegevallen. "Leuk dat het is, joh! Jochem en ik staan samen te gieren! Bovendien: we hebben een camper, mét warme koffie. Heerlijk, geen verkleedpartijen op straat."