Peter van der Vorst is absoluut niet van plan Humberto Tan te imiteren als presentator van RTL Late Night. Van der Vorst presenteert het programma vrijdag en maandag omdat Tan in Sotsji zit.

"Ik ga er gewoon zitten en ben mezelf", zegt Van der Vorst donderdag in het AD. "We hebben straks ook niet ineens allemaal royalty-onderwerpen. Wendy van Dijk zit er morgen, die ken ik uiteraard. Maar ook de human interest-kant van sport spreekt me aan. Ik heb een brede interesse."

De 42-jarige Van der Vorst presenteerde een tijdje het liveprogramma Pulse, maar dat lag niet helemaal in zijn straatje. "Ik was eigenwijs en wilde me overal mee bemoeien. Ook wilde ik geen autocue en wilde ik per se live. Daar heb ik me wel wat op verkeken."

De presentator zegt inmiddels 'veel verder' te zijn. "Ja, ik ben nu Humberto's vaste vervanger. Eerst eens kijken hoe morgen en maandag mij en iedereen bevallen. Ik heb nog altijd niet de behoefte dit elke avond te doen, want dan zou ik met heel veel andere dingen moeten stoppen. Maar als Humberto belt, doe ik het graag."