Lauren Verster en Art Rooijakkers presenteren samen het programma Bureau Rooijakkers & Verster, waarin de twee op zoek gaan naar antwoorden op juridische vraagstukken. 

"Het gaat om dingen die je leefwereld raken en die je je afvraagt. Dat je denkt: hoe kan dat? Wat is dat voor iets geks?", zegt Verster tegen Sp!ts.

"Dat je na een veroordeling naar het buitenland vlucht, vervolgens gepakt wordt en vervolgens geen hogere straf krijgt bijvoorbeeld. Dat je paspoort en pinpas dan niet eens worden afgepakt. Dat is toch echt debiel!"

"En wanneer er een grote inbreker in mijn keuken staat, mag ik die dan met een honkbalknuppel voor zijn kop slaan of ga ik dan zelf de bak in? Dat soort dingen zoeken we uit", vertelt de presentatrice verder.

Strafspecialist 

Rooijakkers bedacht het programma en samen met hem rijden ze van strafspecialist naar cimineel en van slachtoffer naar psychiater. Verster: "Er is een tweedeling tussen onderbuikgevoel en feiten. De gemiddelde Nederlander heeft het idee dat wij hier te licht straffen."

"Neem nu zo’n Volkert van der G. die weer vrijkomt, het lijkt nog maar zo kort geleden dat hij Pim Fortuyn vermoordde, dat voelt onrechtvaardig. Wij zijn erachter gekomen dat die onderbuikgevoelens helemaal niet kloppen. Nederland blijkt bij de top drie van Europese landen te zitten die het strengst straffen.”

De presentatrice snapt nu beter hoe een rechtszaak in elkaar steekt. "Normaal lees je een paar zinnen in de krant over een rechtszaak, maar als je je echt eens verdiept in een vonnis begrijp je veel beter hoe een rechter tot zijn uitspraak komt. Hoe minder je weet, hoe harder je oordeelt. Dat is wat er gebeurt met veel van die Wilders-stemmers. Ze horen de klok luiden, maar weten niet waar de klepel hangt.”