Merel Westrik vertrekt bij omroep WNL en wordt een van de presentatoren van RTL Nieuws.

Dat meldt RTL Nederland maandagochtend. De eerste uitzending met Westrik als presentatrice staat gepland voor begin april.

Ze volgt Suzanne Bosman op, die eind vorig jaar naar Avrotros vertrok voor de presentatie van EenVandaag

Westrik (34) begon in 2001 als stagiaire bij de Amsterdamse omroep AT5. Vanaf september 2011 presenteerde ze voor WNL het ontbijtprogramma Vandaag de dag. Ze wordt naast Rick Nieman het vaste gezicht van het nieuwsprogramma op RTL4.

Nieuwe stap

"Na drie seizoenen 'de dag openen' op Nederland 1 met Vandaag de Dag is het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken", aldus Westrik.

"RTL Nieuws is een prachtige nieuwsorganisatie met zowel journalisten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben, als jong talent dat elke dag laat zien wat er in onze wereld speelt. Ik ben er trots op dat ik daar straks onderdeel van uit mag maken."

Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, bestempelt Westrik als "een van de grootste talenten op het gebied van nieuws en actualiteiten".

Nieuws maken

In een interview met de Volkskrant zegt Westrik dat ze het proces van de hele dag nieuws maken miste. "Bij Vandaag de Dag was dat er niet, het programma is eigenlijk al kant en klaar als je begint. Voor een presentator valt er weinig meer aan bij te schaven. Ik wil weer betrokken zijn bij het nieuwsproces van 's ochtends vroeg tot het moment van uitzenden. En dat kan bij RTL Nieuws."

Ze zegt dat ze zich bij RTL Nieuws op haar plek voelt. "Toen ik onlangs op de redactievloer kwam, voelde ik het gewoon. Het kloppende nieuwshart. Het bruist. Overal nieuws, tv-schermen op teletekst. Dat zinderende gevoel van 'hier wil ik deel van uitmaken'."