Helden Magazine komt weer volledig in handen van de familie Barend. Het sportblad zal met terugwerkende kracht per 1 januari 2014 niet meer uitgegeven worden door Sanoma.

Dat laat hoofdredacteur Frits Barend, die samen met zijn dochter Barbara leiding geeft aan het blad,  donderdag weten aan NU.nl.

Sanoma zegt in een persbericht dat de onderhandelingen in de afrondende fase zitten. 

Helden Magazine, dat vier keer per jaar verschijnt, verkocht drie jaar geleden een minderheidsaandeel aan Sanoma.

"In juli vorig jaar kwam de toekomst van het blad bij Sanoma ter sprake vanwege een grote reorganisatie van het sportcluster", legt Barend uit.

"Die gesprekken over het verkopen van het aandeel zijn prima verlopen. Maar half november kwam mijn dochter Barbara ineens met een goed businessmodel, waardoor wij het blad definitief in eigen beheer kunnen uitgeven. Dientengevolge besloot Barbara zelf ontslag te nemen bij Fox Sports."

Zelf regelen

Barend erkent dat hij liever niet weg was gegaan bij Sanoma. "Wij moeten nu alles zelf gaan regelen. Dat is voor mij als 66-jarige man lastiger, maar het is ook een uitdaging."

In het tijdschrift komen vooral topsporters aan het woord die meer vertellen over hun privéleven. Barend zegt dat er aan de inhoud van het blad niks gaat veranderen. "We gaan wel meer met multimedia doen."

Prettig

Henk Scheenstra, directeur van de tijdschriftentak van Sanoma, zegt dat hij de samenwerking met de familie Barend als prettig heeft ervaren. "Helden Magazine is een blad met veel potentie. Wij wensen Frits en Barbara Barend dan ook veel succes in de toekomst."

Scheenstra zegt dat het van handen doen van het minderheidsaandeel een logisch gevolg is van de strategische herorganisatie van Sanoma, waarbij de uitgever afscheid gaat nemen van 32 bladen. Helden Magazine is het eerste blad dat vertrekt, maar dat is vooral omdat het tijdschrift gedeeltelijk al in handen is van Helden Magazine

De laatste editie van Helden Magazine die uitgegeven wordt door Sanoma, ligt vanaf donderdag in de winkels.