De dienst Elinea biedt voortaan ook artikelen van Sanoma aan. Het platform voor journalistieke artikelen voegt onder meer Kijk, Panorama, Autoweek en Grazia toe aan zijn assortiment.

De dienst werkt volgens een all you can read-principe. Voor een vast maandbedrag krijgen abonnees onbeperkt toegang tot artikelen van deelnemende titels en schrijvers. Ook kunnen consumenten naar eigen smaak een artikeldieet samenstellen.

Elinea begon in september met zeventig titels. In de afgelopen weken kwam daar bijvoorbeeld content van Varagids en Autoreview bij. Binnenkort volgen stukken van de tijdschriften Viva, Nieuwe Revu en Beau Monde

Daarmee komt het initiatief uit op ruim honderd titels. Daarnaast worden bijdragen van onder meer NRC Handelsblad, De Volkskrant en Trouw nog verwacht.

Doorstart

Elinea maakte afgelopen september een doorstart. Een eerdere versie ging in 2011 ter ziele, omdat het aanbod en het aantal abonnees beperkt bleven. 

De dienst is een initiatief van het mediabedrijf Ereaders Groep. Het platform kwam tot stand met geld van het Stimuleringsfonds voor de Pers en het consortium Document Services Valley.

Lees ook: Software interactieve video in de maak