Erland Galjaard ziet Peter van der Vorst als een goede vervanger van Humberto Tan. In februari, als Tan in Sotsji zit voor de Winterspelen, neemt Van der Vorst twee keer de presentatie van RTL Late Night op zich.

Galjaard, de programmadirecteur van RTL, vindt Van der Vorst meer geschikt dan Rick Nieman voor de talkshow. "Ik vind Rick heel kundig, maar hij is wel meer een nieuwsman", zegt Galjaard in De Telegraaf.

"Als ik kijk naar de mengeling van politiek, amusement en sport, denk ik dat Peter daar beter bij past. Vergis je niet hoor, Peter is een goede interviewer. Hij weet veel uit mensen te krijgen."

Tan, wiens programma goed wordt bekeken met gemiddeld zo'n achthonderdduizend kijkers, kan zich niet voorstellen dat hij RTL Late Night op termijn met iemand samen gaat presenteren.

"Maar we nodigen wel vaker bepaalde gasten uit. Dat zie je nu al met Peter R. de Vries, Goedele Liekens, John van den Heuvel, Thijs Römer en Jessica Villerius. En we hebben ook Roué Verveer en Richard Groenendijk gevraagd of ze regelmatiger willen komen."

Volgens Galjaard valt er nog veel te winnen voor RTL Late Night, dat iedere werkdag live wordt uitgezonden vanuit Amsterdam. "We zijn er nog lang niet. Maar mijn verwachtingen zijn wel overtroffen."