De Britse uitgeverij Mecom heeft op het laatste moment besloten om het Limburgs Dagblad en Dagblad De Limburger toch niet van de hand te doen.

Uit onvrede over het besluit heeft de interim-directeur van beide titels, Loek Radix, per direct zijn functie neergelegd, zo schrijven beide kranten woensdag op hun website.

Radix stond eerder deze week op het punt om de Limburg Media Group (LMG) -het moederbedrijf van beide kranten en de bijbehorende drukkerij, en eigendom van Mecom - te verkopen aan de Belgische uitgever Concentra. Mecom bleek echter toch perspectief te zien in de kranten en besloot daarop de verkoop af te blazen.

Volgens Radix komt daardoor zijn geloofwaardigheid en integriteit in het geding. De interim-manager werd in juni aangesteld om de toekomst van LMG veilig te stellen.

Radix schrapte daarop zestig banen, goed voor een bezuiniging van 7,5 miljoen. Ook ging hij, met instemming van Mecom, op zoek naar een nieuwe eigenaar, die de Limburgse kranten een beter vooruitzicht kon bieden.