De GayKrant zal in 2014 niet langer verschijnen als zelfstandig tijdschrift. Het blad wordt vanaf 1 januari gekoppeld aan het gaymagazine Winq. 

Dat meldt de GayKrant zaterdag op zijn website.

In maart 2013 werd de GayKrant van voormalig hoofdredacteur Henk Krol failliet verklaard, vanwege sterk teruggelopen advertentie- en abonneecijfers.

Daarna maakte het blad een doorstart als maandelijks opinieblad onder de vleugels van internetbedrijf Gay Group (dat onder meer het populaire Gay.nl exploiteert), televisiezender OUT-TV Media en uitgeverij Winq Media.

De drie partijen wilden er op deze manier voor zorgen dat het volgens hoofdredacteur Edwin Reinerie "iconische tijdschrift" niet zou verdwijnen. Het eerste nummer verscheen in juli, maar ook deze constructie hield geen stand. Daarom fuseren Winq en de GayKrant nu.

700 edities

Voormalig journalist en ex-parlementariër Henk Krol richtte de GayKrant in 1979 op. Sindsdien verschenen er bijna 700 edities van het medium. Tijdens de hoogtijdagen, begin jaren negentig, was de oplage van de GayKrant ruim 30.000.

In de jaren tachtig en negentig gold de GayKrant als het voornaamste blad voor de homogemeenschap. Het blad speelde in die periode een belangrijke rol in de emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen in Nederland en was bijvoorbeeld het eerste medium in Nederland dat voorlichting gaf over aids en hiv.