Cees van der Laan wordt de nieuwe hoofdredacteur van Trouw. Hij volgt Willem Schoonen op, die in september liet weten ermee te stoppen.

Dat heeft de krant vrijdag bekendgemaakt.

Schoonen vond het na zes jaar tijd voor een opvolger die de volgende slag kan gaan maken op de digitale kanalen.

De 52-jarige Van der Laan is al dertien jaar in dienst van Trouw. Hij begon dertien jaar geleden op de parlementaire redactie, waar hij drie jaar lang chef van was.

Toekomstbestendig

Als hoofdredacteur gaat hij zich vooral richten op het toekomstbestendig maken van Trouw. " De krant staat er goed voor. Ik wil dat mijn kinderen en kleinkinderen Trouw ook nog kunnen lezen. Daarvoor moeten we digitale stappen gaan zetten."

Verder zegt Van der Laan dat hij in de traditie van Trouw wil staan. "En daarmee in de traditie van Willem. Een krant maken die zich voortdurend weet te vernieuwen, in vorm en inhoud, zonder de waarden waar de krant voor staat los te laten. Trouw is een bijzondere krant, waar ik trots op ben."

Voorgedragen

De redactie van Trouw stemde in met de benoeming van Van der Laan nadat hij was voorgedragen door een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers, de Persgroep en de redactie.