Edith Bosch heeft de finale van Expeditie Robinson gewonnen. De ex-judoka nam het in de eindstrijd op tegen Geraldine Kemper en Anna-Alicia Sklias.

Dat was donderdagavond te zien in de laatste aflevering van het programma.

Naast de titel wint Bosch een bedrag van 50.000 euro. Het was voor het eerst in de geschiedenis van Expeditie Robinson dat er alleen maar vrouwen in de finale stonden.

Kees Boot was de laatste man die net voor de finale moest vertrekken.

Sportmedailles

De medaille die Bosch ontving, is haar evenveel waard als haar sportmedailles. Dat zegt de judoka in RTL Late Night. In de talkshow met Humerto Tan vertelde ze dat het survivalprogramma winnen wel het laatste is wat ze had verwacht. "Ik verloor veel proeven en ik had mezelf nooit gezien als winnaar."

Bosch is er trots op dat ze niet alleen heeft gewonnen, maar ook als mens heel erg ver is gekomen, zo is ze zestien kilo afgevallen. Het moeilijkst aan meedoen met Expeditie Robinson vond ze de verveling.

"Ik was jarig en heb niks te eten gehad. Toen heb ik maar een zandtaart gemaakt en gedaan of het een chocoladetaart was. Daar ben ik toen maar tegen gaan praten." Ook vond ze het lastig dat ze niet kon vluchten, omdat ze op een eiland zat. "Je komt jezelf wel tegen ja."

Veertiende seizoen

Het was het veertiende seizoen van het populaire RTL5-programma. Andere deelnemers aan het programma waren Sanne Vogel, Veronica van Hoogdalem, Everon Jackson Hooi, Sef, Hans Ubbink, Jan Versteegh, Valentijn de Hingh, Nega, Robert Kranenborg, Paulien Huizinga, Zimra Geurts, Geza Weisz.

Fatima Moreira de Melo won het survivalprogramma vorig jaar.