Maandblad Linda is donderdagavond uitgeroepen tot Tijdschrift van het Jaar 2013.

Het maandblad kreeg de award tijdens het Tijdschriftengala van Mercur in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum.

Linda heeft gewonnen van de andere vier genomineerden Happinez, National Geographic, Vogue en Vriendin.

Volgens de jury zet Linda al tien jaar de toon in tijdschriftenland. "Naar geen enkele andere glossy kijkt de concurrentie met zo veel interesse en soms jaloezie mee."

De grootste glossy is naar de mening van de beoordelaars "rijkelijk voorzien van advertenties, wordt liefdevol en met oog voor detail gemaakt". "Van kapster tot grachtengordel: iedereen vindt Linda leuk."

Hoofdredacteur

Tijdens het Tijdschriftengala werden meerdere prijzen uitgereikt. Zo heeft Robert van den Ham de Mercur voor Hoofdredacteur van het Jaar ontvangen. Hij is hoofdredacteur van Autoweek en won van onder meer Lisette Sier (100procentNL Magazine) en Marije de Jong (Happinez).

''Automatische piloot? Nooit van gehoord’’, oordeelde de jury. ''Zijn tomeloze drive is een dagelijkse injectiemotor voor de redactie van AutoWeek, die Robert van den Ham met passie en plezier aanstuurt.’’

Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier, kreeg de oevreprijs Mercur d'Or/LOF-Prijs. ''De jury maakt een diepe buiging voor zijn creatieve en commerciële talenten en was unaniem van oordeel dat 'Mister Elsevier’ deze oeuvreprijs juist nu toekomt." De Lancering van het Jaar is gegaan naar de Nederlandse editite van Women's Health.

Marketing

Ook Margriet viel in de prijzen. Het weekblad kreeg de Mercur voor Marketingactie van het Jaar voor de campagne van het 75-jarige bestaan van Margriet. En Esquire kreeg de prijs voor Artdirection van het Jaar voor de beste vormgeving.

Vrij Nederland heeft volgens Mercur de beste Tijdschriftreportage van het jaar gemaakt met de serie Sterke Verhalen.

Het was de zestiende editie van het Tijdschriftengala. Eerdere winnaars van Tijdschrift van het Jaar zijn Jan, Grazia en Quest.