Een van de Australische dj's die eind vorig jaar een grap uithaalde over de zwangere Kate Middleton, heeft ontslag genomen bij haar werkgever.

Mel Greig en haar collega Michael Christian belden het ziekenhuis in Londen waar Middleton toen lag en deden zich voor als koningin Elizabeth en prins Charles.

Verpleegster Jacintha Saldanha pleegde vlak daarna zelfmoord. De dj's boden hun excuses aan.

Christian ging een paar maanden na de grap weer aan het werk, maar Greig is nooit meer aan het werk gegaan. In juli klaagde ze haar werkgever Southern Cross Austereo aan omdat die naar eigen zeggen geen veilige werkomgeving kon bieden.

Van de baan

Het conflict met haar werkgever is nu van de baan, melden diverse Britse media donderdag. In een statement zegt Southern Cross Austereo dat Greig haar ontslag heeft ingediend. Ze stopt per 31 december.

Southern Cross Austereo laat ook weten dat ze erbij blijven dat de grap 'niet onrechtmatig' was. Het radiostation 2Day FM, waar de dj's hun programma voor maakten, besloot bovendien zelf de gemaakte grap uit te zenden, ondanks dat Greig adviseerde het niet in die vorm te brengen.