Voetbaltrainer Ronald Koeman (Hak) en ex-advocaat Bram Moszkowicz (Robijn) zijn genomineerd voor een Loden Leeuw voor de meest irritante bekende Nederlander in een commercial. 

Dat maakt het programma Radar van de TROS maandagavond bekend.

Er zijn nog drie andere BN'ers genomineerd: Sylvie Meis (Hunkemöller), Maarten van der Weijden (Menzis) en Ali B (T-Mobile).

Vijf spotjes kunnen de Loden Leeuw voor de irritantste commercials winnen: de boerende kater van yoghurtdrank Yogi, de vechtende vrouwen van webwinkel Bonprix, het blaffende hondje van Volkswagen, de nasynchronisatie van Vanish Oxi Action en de reclame van Dubbelfrisss waarin een smachtende jongen in een bus aan de noodrem trekt om het meisje tegenover hem te versieren.

Stemmen

Radar maakt in de uitzending van maandag 16 december bekend wie de winnaars zijn. Tot die tijd kunnen mensen stemmen via de website van de Loden Leeuw en via de Facebookaccount van Radar.

De Loden Leeuw ging vorig jaar naar internetwinkel Zalando, voor de gillende vrouwen in zijn reclamespotjes. De irritantste reclame-BN'er van 2012 was Patricia Paay (Staatsloterij Miljoenenspel).

De prijs van Radar is de tegenhanger van de Gouden Loeki, de prijs voor de beste reclamespotjes van het jaar. Die wordt op 19 december uitgereikt.

Bekijk de reclame van Moszkowicz