Geenstijl heeft in hoger beroep deels gelijk gekregen in de zaak tegen Playboy. Het mannenblad was naar de rechter gestapt omdat Geenstijl een link had geplaatst waarop uitgelekte Playboy-foto’s van Britt Dekker te zien waren.

Eerder besloot de rechtbank van Amsterdam dat het hyperlinken naar de uitgelekte naaktfoto’s van Dekker voor de Playboy auteursrechtenschending is. Het was de eerste keer in Nederland dat linken als auteursrechtinbraak gezien werd.

De rechter heeft nu vastgesteld dat het plaatsen van een hyperlink die verwijst naar de locatie op internet waar een bepaald werk voor publiek toegankelijk is gemaakt, in beginsel geen zelfstandige openbaarmaking is en dus niet mag worden aangemerkt als auteursrechtinbraak.

Geenstijl mag echter wel worden aangerekend dat ze een link hebben geplaatst naar de foto's waarvan ze wisten dat deze onrechtmatig waren verkregen.  

De rechter gaf Sanoma, uitgever van Playboy, ook gelijk op het punt van auteursrechtschending als het gaat om het plaatsen van een afbeelding en uitsnede van de foto's van Dekker.

Geenstijl heeft volgens de rechtbank onrechtmatig gehandeld door de lezers van Geenstijl in staat te stellen kennis te nemen van de foto’s waarbij plaatsing op het internet zowel het auteursrecht van de fotograaf als het portretrecht en de privacy van zijn geschonden. GS Media dient de schade van Sanoma die haar kan worden toegerekend, te vergoeden.