Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Cornald Maas en Jan Smit commentatoren Songfestival 2014

Cornald Maas en Jan Smit gaan het Eurovisie Songfestival van 2014 voorzien van commentaar. Dat doen ze voor de nieuwe fusieomroep AvroTros.
Door NU.nl/René Hartkamp

Dat laat de Tros woensdag weten.

Maas en Smit zullen op dinsdag 6 en donderdag 8 mei aanwezig zijn bij de live-uitzending van het Songfestival in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken.

Maas heeft vaker het commentaar gedaan, maar in juni van 2010 werd de samenwerking tussen hem en de Tros stopgezet naar aanleiding van een grappig bedoelde tweet over Sieneke. Daarin schreef hij: "Grappige exportproducten heeft Nederland: Sieneke, Joran van de Sloot en de PVV''. Vanaf 2011 doet Smit het commentaar.

Verheugd

Maas, die Daniël Dekker vervangt, is nu 'oprecht verheugd' dat hij terug mag keren als commentator.  "En ik zie uit naar de samenwerking met Jan: hij als de onbevangen muziekkenner die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt, ik als de doorgewinterde songfestivalkenner."

Ook Smit kijkt uit naar de samenwerking met 'dé Songfestival-expert van Nederland.' "Cornald en ik vormen een prachtig AvroTros-duo."

Nederlandse inzending

Maandag 25 november wordt de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival van 2014 bekendgemaakt. Dit jaar nam Anouk deel aan het festival. Ze behaalde de negende plek met het nummer Birds.


Lees meer over:

Jan Smitcornald maas

Aanbevolen artikelen