Eva Jinek stopt als vaste presentatrice met het Radio 1-programma Met het oog op Morgen. Ze heeft het te druk met haar presentatiewerk voor de KRO.

Dat laat de NOS woensdag weten.

Jinek vindt het erg jammer dat ze het programma moet verlaten. "Ik ga 'het Oog' missen. Het is een heerlijk programma: de sfeer, de onverwachtse gasten en gesprekken, maar ook de dynamiek en romantiek van de late avond."

Dankzij Met het oog op Morgen heeft Jinek naar eigen zeggen ontdekt wat ze liefst doet. "Mensen interviewen. Ik heb er heel veel geleerd en werk bijzonder graag met het team van 'het Oog'."

Invallen

De 35-jarige Jinek werkt sinds juni 2010 voor het actualiteitenprogramma, dat elke dag vanaf 23.00 uur op Radio 1 is. Eerst als invalpresentatrice en sinds maart als vaste presentatrice op de maandag. Hoewel ze daarmee per 1 januari 2014 stopt, blijft ze nog wel beschikbaar als invaller.

De programmamakers van Met het oog op Morgen vinden het fijn dat Jinek aanblijft als invalpresentatrice. "Maar we zullen Eva erg missen", zeggen ze op Facebook.

Voor de KRO presenteert ze momenteel de talkshow Jinek, die op zondagmiddag uitgezonden wordt. Ook gaat ze een dagelijks interviewprogramma presenteren op Nederland 1, samen met Sven Kockelman.

Telegraaf

Albert Verlinde vertelt in RTL Boulevard dat Jinek ook gaat stoppen met haar interviews voor De Telegraaf. Ze doet elke zaterdag voor de weekendbijlage de rubriek Eva Jinek ontmoet, maar ook daar zal ze geen tijd meer voor hebben.