Gerard Timmer, directeur tv-programmering bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), legt zijn functie per 1 januari 2014 neer.

Timmer en de NPO hebben een 'verschil in visie' op de vernieuwing van de organisatie.

"Daarom ziet Timmer aanleiding om nieuwe stappen te gaan zetten in zijn loopbaan",  aldus de NPO woensdag in een persbericht.

Timmer is sinds juli 2007 in dienst bij de NPO en was verantwoordelijk voor de programmering van de netten Nederland 1, 2, 3 en de themakanalen. Ook de website npo.nl, de app van de publieke omroep en Uitzending Gemist vielen onder Timmer.

Dankbaar

Henk Hagoort, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO, is dankbaar voor de "grote bijdrage" van Timmer aan de NPO.

"Gerard heeft er mede voor gezorgd dat de NPO vorig jaar het meest succesvolle televisiejaar had. Door te programmeren met het oog op het publiek en het publieke karakter van de NPO, is dat Gerard en zijn team gelukt in tijden van bezuinigingen."

De publieke omroep zal vanaf 2014 de programmering aanpassen aan de bezuinigingen van het kabinet. Onder leiding van Timmer is er besloten dat er minder groot amusement, langere series en een kleiner aantal programma's te zien te zien zal zijn.

Bezuinigingen

De opvolger van Timmer zal zich moeten bezighouden met de rest van de invulling van de bezuinigingen vanaf 2015. Wie dat zal worden, is nog niet bekend. Timmer zal de komende periode zijn taken overdragen.