RTL en SBS maken ruzie om een televisieformat. Beide zenders willen een televisieprogramma uitzenden waarin stellen met elkaar trouwen zonder dat ze elkaar kennen. 

SBS werd maandag voor de rechter gesleept door de Duitse producent Red Arrow, die het programma voor RTL produceert.

Red Arrow bedacht het format Married at First Sight en stelt dat SBS een kopie gaat uitzenden. "Red Arrow is drie weken lang met beide partijen in onderhandeling geweest," zegt de advocaat van de producent tegen RTL Boulevard.

SBS is van plan het programma Het Geheim van een Goed Huwelijk uit te zenden, dat door Talpa wordt geproduceerd.

Overeenkomsten

SBS is zich van geen kwaad bewust. "SBS vindt dat zij niet onrechtmatig heeft gehandeld jegens Red Arrow, aangezien het programma Het Geheim van een Goed Huwelijk heel anders zal zijn dan Married at First Sight."

Ook Talpa ziet geen probleem. "In deze branche komen vaker overeenkomsten, maar ook verschillen voor", zegt een woordvoerder.

De rechtbank doet donderdag uitspraak over de kwestie. "We wachten het vonnis van de rechtbank donderdag af", laat SBS weten in een verklaring.

RTL was maandag niet direct bereikbaar voor commentaar. Volgens de advocaat van Red Arrow wil RTL het programma niet uitzenden als SBS Het Geheim van een Goed Huwelijk gaat uitzenden.