RTL4 gaat in het voorjaar van 2014 het programma Help onze dochter aan de man uitzenden. 

Gordon presenteert de Nederlandse versie van het wereldwijd succesvolle format dat eveneens in de race is voor een internationale Emmy Award, maakte een woordvoerster van RTL4 maandag bekend. 

In Help onze dochter aan de man gaat een echtpaar op zoek naar een geschikte partner voor hun vrijgezelle dochter.

Ze schakelen hierbij de hulp in van verschillende matchmakers, zoals bijvoorbeeld de sportschoolhouder, haar kapper, de slager of de uitbater van het plaatselijke café. Zij gaan op zoek naar potentiële kandidaten uit hun omgeving.

Dorp

De dochter in kwestie weet van niets en gaat bij terugkomst in het dorp waar ze woont op date met drie kandidaten die door haar ouders zijn goedgekeurd. De beslissing is uiteindelijk aan haar. 

Tijdens de dates zit Gordon samen met de ouders bij buren of familie en levert het gezelschap commentaar op de beelden. Ook de matchmakers kijken samen met hun vrienden of familie mee vanuit hun eigen woonkamer.

RTL4 heeft zes afleveringen van het programma besteld bij Endemol. Het Israëlische productiebedrijf Keshet International, de bedenker van het format, heeft het programma naast Nederland ook verkocht aan Turkije, Italië, Spanje en India.